Wednesday, January 25, 2012

Parmesanised kanakintsud tomatikastmes

Üks hästi mõnus ja lihtne argipäevaroog, mis maitseb imehästi ning suud pluss kiirele perenaisele, et roa valmistamine ei nõua väga suurt pingutust. Samas on tomati ja juustuse kastme sees küpsenud kanaliha lausa sõltuvust tekitavalt maitsev. Tavaline on see, et hiljem riisutakse ka ahjuvorm saiatükkidega puhtaks, kuna kogu kaste on lihtsalt liiga maitsev, et seda mitte teha


Koostisosad


* 6 kondita ja nahata broilerikintsu
* 2-3 küüslauguküünt
* 400 gr purustatud tomateid
* väike purk tomatipastat
* 1 tl soola
* 1 spl suhkrut
* peotäis värskeid basiilikulehti
* 100 gr mozzarella juustu
* 50 gr parmesani juustu
* oliiviõli
* musta pipart

Valmistamine

Kuumuta oliiviõli keskmisel kuumusel ning lisa sellele hakitud küüslauguküüned ja hauta kiirelt läbi. Lisa purustatud tomatid, tomaitpasta, sool, suhkur ja jahvatatud musta pipart ning hauta vaiksel tulel aeg-ajalt segades ca 15 minutit, kuni kaste on paksenenud ning maitsed intensiivistunud. Sega juurde värsked hakitud basiilikulehed.

Kuumuta ahi 180 kraadini.

Samal ajal kuumuta teisel pannil veidi oliiviõli ning prae broilerikintsusid paar minutit mõlemalt poolt. Tõsta ahjunõusse ning kalla kanakintsudele peale tomatikaste, pudista peale mozzarella ning puista peale riivitud parmesan. Nirista üle oliiviõliga.

Küpseta umbes 20 minutit, kuni juust on sulanud. Valmis vormile puista peale veel värskeid basiilikulehti

(Retsept pärit: Rannamõisa blogist)

No comments:

Post a Comment