Tuesday, March 20, 2012

Caesar - mu lemmik




Mu vaieldamatu lemmiksalat (ja just ilma anšoovisteta). Antud retsept on küll ebatraditsionaalne s.t. kaste baseerub majoneesil aga nii valmib siiski kiire ja väga maitsev salat.



KOOSTISOSAD

Kaste:

* 1 purk Hellmannsi majoneesi
* 1 suurem või 2 pisemat küünt küüslauku
* 2-3 teelustikat pestot (võib panna ka peotäie värsket basiilikut)
* 2 teelusikat Dijoni sinepit
* ca 50g Parmesani juustu (või Valio Forte juustu)
* sorts Worchesteri kastet (umbes 1 supilusikas)
* sorts külmpressitud oliiviõli (umbes 2 supilusikat)
* purustatud musta pipart

Salatiks:
* 2-3 kera rooma salatit
* 400-500g kanafileed (või hiidkrevette)
* ja/või kirsstomateid
* Parmesani laastudena (või Valio Forte juustu)
* pool pätsi ciabattat (võib ka ntk röstsaia kasutada)
* oliiviõli ja küülauku (saiakuubikute röstimiseks)

VALMISTAMINE

Kuumuta ahi 180-200 kraadini.
Lõika sai kuubikuteks ninh laota tükid ahjuplaadile. Sega omavahel kokku natuke oliiviõli ja pressitud küüslauku, nirista saiakuubikutele ja sega korralikult läbi. Rösti eelkuumutatud ahjus (ca 180 kraadi juures) kuldpruuniks ja seejärel jahuta.

Sega salatikastme jaoks kokku majonees, sinep, pesto (või basiiliku lehed), pressitud küülauk, Worchesteri kaste, oliiviõli ja riivitud parmesani juust. Maitsesta purustatud musta pipraga.

Lõika kanafileed väiksemateks tükkideks, maitsesta õrnalt oma äranägemise järgi ja lase veidi seista.

Kuumuta pannil õli ning prae kanafileed kiirelt kuumal pannil igast küljest läbi. Nõruta kanatükid ja lase jahtuda. Praetud ja nõrutatud kanatükid lõika enne serveerimist veel omakorda paariks-kolmeks suupäraseks tükiks või viiluks.

Tükelda või rebi salat kaussi ja sega kastmega kokku. Aseta peale krõbedad saiakrutoonid, kanatükid, soovi korral kirsstomateid ja parmesani laastudena.

(retsept taas pärit: Elis köögis blogist)

1 comment:

  1. vot pesto/basiilikuga versioonist ei olnudki ma veel midagi kuulnud... :) need kogused vist väiksemale lastekodule salati tegemiseks mõeldud?

    ReplyDelete