Tuesday, March 20, 2012

Suitsujuustusupp


Üks kiire, toitev ja lihtne argipäevasöök.

Soovitan teha kohvikoore ja lahja isetehtud puljongiga, kuna suitsujuustumaitse on intensiivne ning kõik kokku võib olla natukene liiga rammus.






KOOSTISOSAD

* 1 suitsujuustulatt
* puljongikuubik (eriti kiire versioon) või puljong (sibul, porgand, till, petersell)
* väike vahukoor (vähem rammusa soovil kohvikoor)
(* praetud kanafilee/ krevetid/ vms)

VALMISTAMINE

Keeda 0,5 liitrit vett ning lisa sinna puljongikuubik. Tükeldatud suitsujuust ning sega kuni juustu sulamiseni. Seejärel lisa ka vahukoor ning keeda aeglasel tulel supi paksenemiseni.

Samal ajal valmista ahjus saiakrutoonid. Selleks tükelda sai ning küpseta ahjus 180 kraadi juures, kuniks nad lähevad kuldpruuniks.

Isetehtud puljongiga
Valmista puljong - selleks tükelda porgand ja sibul ning keeda neid koos tilli ja peterselliga soola ning pipraga maitsestatud vees (võid lisada ka 100 g valget veini). Kurna leem eraldi nõusse ja lase keema. Lisa tükeldarud suitsujuust ning vahukoor ning keeda aeglasel tulel paksenemiseni.

Retsept: interneti avarustest

No comments:

Post a Comment