Tuesday, March 20, 2012

Kana-nuudlivokk köögiviljadega




Täna siis Tai köögi lainetel. Toit sai mõnus ning kui ettevalmistustööd välja jätta, siis ka väga kiiresti valmiv roog.


Margusele meeldis ning palus varsti uuesti teha :)




KOOSTIOSAD

* 200g munanuudleid
* 300g (sidrunimarinaadis) kanafileed
* 150g brokoli õisikuid
* 1 porgand
* 3 küüslauguküünt
* 1 sibul
* 1 punane paprika
* väike jupp ingverit
* 1 sl oliiviõli
* 2-3 sl seesamiõli
* 3-4 sl sojakastet
* 2 sl austrikastet
* värsket tšillit (või 1 tl tšillikastet)

VALMISTAMINE

Valmista ette köögiviljad ja kana:
  • koori porgand ja lõika tikkudeks;
  • murra brokkoli õisikuteks;
  • puhasta paprika seemnekodadest, lõika neljaks ja siis viiludeks;
  • koori sibul ja haki väiksemaks;
  • koori ingver ja küüslauguküüned ning haki peeneks;
  • lõika kanafileed ribadeks
Keeda munanuudlid vastavalt pakendil olevale õpetusele soolaga maitsestatud vees pehmeks, loputa ja jäta nõrguma.

Kuumuta pannil 1 sl oliiviõli ning prae kana 3-4 minutit kuni ta on kergelt läbi küpsenud, aga ära pruunista. Tõsta kana köögipaberile nõrguma.

Samal pannil kuumuta 2 sl seesamiõli ning vala peale hakitud porgand, sibul, küüslauk ning ingver. Kuumuta umbes minuti jagu ning lisa ülejäänud köögiviljad. Kuumuta pidevalt segades veel 2-3 minutit.

Lisa köögiviljadele praetud kana, sojakaste, austrikaste ning tšilli(kaste) ning kuumuta kõike veel mõni minut.

Vala pannile keedetud munanuudlid ning sega köögiviljadega kokku ja kuumuta kõik veel korra läbi.

(Retsept pärit: üllatus üllatus Elis köögis blogist)

No comments:

Post a Comment