Friday, February 3, 2012

Lihapallid mee-sinepikastmes

Toit, mis sai enne otsa, kui pilti teha jõudsin. Lihtne ja väga maitsev roog.

KOOSTISAINED


* 350g lihapalle
* 1 sl mett
* 2 sl Dijoni sinepit
* 3 dl lihapuljongit
* 1 dl kohvikoort
* peotäis värsket murulauku
(*1 tl tärklist + törts vett lahustamiseks)

Lihapallide jaoks:
* 350g hakkliha
* 1 muna
* 1 väiksem sibul
* 2 sl riivsaia + 6 sl lihapuljongit paisutamiseks
* soola
* purustatud musta pipart

VALMISTAMINE

Valmista esmalt lihapallid (kui teed need ise). Selleks pane riivsai puljongisse paisuma. Haki sibul väga peeneks (võib ka köögikombainis peenestada). Sega kokku hakkliha, muna, paisunud riivsai ja sibul. Maitsesta soola ja pipraga. Vormi tainast peos väikesed pallid ja tõsta ükshaaval alusele.

Kuumuta pannil õli ja prae lihapallid igast küljest kenasti pruuniks. Lahusta puljongis mesi ja sinep ning vala lihapallidele. Lase keema tõusta ning hauta kastet 5-7 minutit. Vala kastmele juurde kohvikoor ja hakitud murulauk, kuumuta paar minutit veel.
Kui kaste tundub vedel, siis lahusta väike teelusikatäis tärklist väheses vees ja lisa kastmele. Kuumuta segades mõni hetk kuni kastme paksenemiseni.

Serveerida võib vastavalt soovile kas kartulite, makaronide või tatraga.

rtesept pärit: Elis köögis blogist

No comments:

Post a Comment