Wednesday, April 10, 2013

Hakkliha-oapada

Taas üks lihtne, maitsev ja kiire argiroog. Maitseb hästi ka järgmisel päeval.

Kellele teravad maitsed toidus ei meeldi, võib tšillipulbrit vähem panna. Kellele väga teravad toidud meeldivad - pange rohkem kui antud retseptis toodud.


KOOSTISOSAD

* 500 g veise- või seguhakkliha
* 1 punane paprika
* 1 porru
* 1 küüslauguküüs
* 400 g valgeid või punaseid konservube tomatipürees
* 1 dl vett
* 1tl paprikapulbrit
* 1tl tšillipulbrit
* 1tl soola
* 0,5 tl musta pipart
* keedetud riisi

VALMISTAMINE

Kuumuta pannil vajadusel natukene õli, lisa hakkliha ja prae, kuni hakkliha on kergelt pruunistunud.

Samal ajal puhasta ja tükelda paprika, porru ning haki küüslauk. Pane keema riis (mina eelistan basmati riisi ning sellesse rooga läks seda ca kolmveerand klaasi).

Lisa köögiviljad ja prae hakkliha-köögiviljasegu veel 5 minutit, sega aeg-ajalt. Maitsesta segu soola, pipra, tšillipulbri ja paprikapulbriga. Lisa oad (koos tomatipüreega), keedetud riis ning vesi. Kuumuta keemiseni, siis kata pann kaanega ja hauta 10-15 minutit.

(retsept pärit: Pere ja Kodu retseptiraamatukesest)

No comments:

Post a Comment