Monday, September 23, 2013

Parim pitsapõhi


Aegajalt armastan ma teha mõnusa rohke kattega kodust pitsat. Seni olen aga hädas olnud hea pitsa põhja tegemisega. Olen kasutanud ka valmis pulbreid aga ükski pole olnud see, mida tahan. Siis aga sattusin Ragne blogis suurepärasele retseptile ning pärast esmakordset proovimist leidis joonelt tee mu kullavaramusse.

KOOSTISOSAD (valmib 2 paksu pitsapõhja)
* 7 g kuivpärmi
* 0,5 sl tuhksuhkrut
* ca 325 ml leiget vett
* 400 g nisujahu
* 100 g maisijahu
* 1 sl peenikest meresoola



VALMISTAMINE

Lisa pärm ja suhkur leigele veele, sega kahvliga läbi ning jäta mõneks minutiks seisma. 
 
Sega omavahel jahud ning sool ning lisa seisnud pärmi-veesegu ning sega kuni kõik on segunenud. Sõtku tainast ning lase seejärel vähese jahuga ülepuistatult rätiku alla soojas 15 minutit kerkida.

Pärast kergitamist jaga tainas kahte ossa ning rulli mõlemast ketas. Aseta see õliga piserdatud koogivormi (Ø 24-26cm) põhja. Aseta peale endale sobiv kate (minul hakkliha, paprika, hapukurk, tomat, ananass, ketšup ning juust iga kihi vahel ning peal) ning küpseta ahju alumises osas 250 kraadi juures seni kuni juust on pealt sulanud ning pitsa on kuldne ja krõbe.

No comments:

Post a Comment